يكي از نكاتي كه همواره والدين بايد به آن توجه كنند اين است كه كودكان همواره بايد تغذيه سالمي داشته باشند و مادران كه بر تغذيه كودك بيشتر نظارت دارند، استفاده از قندهاي غير طبيعي را محدود و جايگزين از شيرين كننده هاي مواد غذايي استفاده كنند. در ادامه مطلب با چند شيرين كننده هاي مواد غذايي طبيعي آشنا خواهيم شد.
شيرين كننده هاي مواد غذايي
ما در اين جا فهرستي از راههاي شيرين كردن غذاها را بدون شكر براي شما آوردهايم. غذاهاي زير يا به طور طبيعي شيرين هستند يا تلخي آنها با موادي ديگر از بين رفته و براي كودكان لذتبخشتر شده است ما در اين جا فهرستي از راههاي شيرين كردن غذاها را بدون شكر براي شما آوردهايم.
غذاهاي زير يا به طور طبيعي شيرين هستند يا تلخي آنها با موادي ديگر از بين رفته و براي كودكان لذتبخشتر شده است نه تنها غذاهايي كه در اين جا معرفي شده شيريني طبيعي دارند، بلكه بيشتر آنها حاوي مواد مغذي بسياري نيز هستند) اين بدين معني است كه غذاهاي خانگي شما نه تنها كودكتان را با طعم شيريناش خشنود ميكند، بلكه مصرف مواد مغذي را براي او افزايش ميدهد. چقدر جذاب است! نه؟ توجه: ما در اين فهرست از عسل استفاده نكردهايم زيرا تا ۱۲ ماه اول بايد از دادن عسل به كودكان خودداري كرد
شيرين كنندههاي غذا
۱٫ موز: سرشار از پتاسيم و با طعم شيرين و لذتبخشاش آماده خوردن است. (شما ميتوانيد كمي آن را له كنيد) اضافه كردن موز به غذاي كودك يكي از بهترين راههاي خوشمزه كردن غذا براي كودكان است. اين ميوه شريكي براي ميوههاي ترش است كه براي پخت و پز نيز مناسب است. (همانطور كه در كيكهاي تولد ديدهايد). تركيب آن با آواكادو، سبزيجات و حتي گوشت (مرغ، موز و برنج قهوهاي) به طرز شگفتانگيزي خوب است(dot)
۲٫ سيب: شما ميتوانيد يك سيب شيرين را به عنوان دسر يا به صورت پوره به تنهايي بخوريد يا به عنوان شيرين كننده غذاهاي ديگر استفاده كنيد. سس سيب خانگي را با ميوه يا غذاهاي ترشي كه كودكتان آن را پس ميزند، مخلوط كنيد. (براي مثال سس سيب و كلم بركلي بينظيرند). ميتوانيد سيب را مانند موز به غذاهاي ديگر اضافه كنيد و آن را بپزيد.
آشنايي با شيرين كننده هاي مواد غذايي
۳ گلابي: براي اين كه به ليست غذاي كودكتان كمي تغيير دهيد، ميتوانيد به جاي سيب، گلابي را به غذا اضافه كنيد. گلابي رسيده و آبكي احتياجي به پختن ندارد. فقط كافي است آن را له كنيد يا پوره آن را با غذاها تركيب كنيد
۴٫سيبزميني شيرين: همانطور كه از اسماش پيداست، اين سبزي چند كاره به علت طعم شيرين اش، كودك شما را خشنود خواهد كرد. آن را با سبزيجات ديگر مخلوط كنيد يا از آن براي ايجاد طعماي شيرين يا غذاي انگشتي كودكتان استفاده كنيد.
شيرين كننده هاي مواد غذايي
۵٫ شير مادر: شير مادر به طور طبيعي طعماي شيرين دارد. با اضافه كردن آن به غذاهاي جامد كودكتان نه تنها شيريني را به غذاي او بلكه طعماي آشنا كه ممكن است كودكتان را به خوردن غذاهاي جديد تشويق كند، راه ميدهيد
۶ پودر وانيل: ما اخيرا فوايد پودر وانيل را كشف كردهايم. اين ماده شيريناي خاصي را به غذاي كودكتان ميدهد كه براي غذاهاي ترش و پخت و پز عالي است. دقت كنيد كه انواع مختلف آن را نخريد. پودر خالص وانيل تنها چيزي است كه شما به آن احتياج داريد
۷هويج: اگر چه هويچ به شيريني سيبزميني شيرين نيست اما ميتواند طعم ترش يا تلخ غذا را از بين ببرد. شما ميتوانيد آن را تكه كنيد، با فويل بپيچيد و در فري با دماي ۳۷۵ قرار دهيد. شيريني آن با اين روش بيشتر ميشود
شيرين كننده هاي مواد غذايي
۸ چغندر: شايد هنگامي كه به غذاهاي شيرين ميانديشيد، چغندر به ذهنتان نرسد، اما چغندر با رنگ خوشايند و ارزش غذايي خاصي كه دارد كودك شما را راضي خواهد كرد. (كودكان از رنگ ارغواني آن لذت ميبرند، فقط فرشها را با پارچهاي بپوشانيد و بهترين پيش بند كودكتان را استفاده نكنيد). مخلوط چغندر با سبزيجات تلخ يا حتي ميوههاي ترش فوقالعاده ميشود. سيب سبز و پوره چغندر نيز خوشمزه است و به عنوان سس گوشت استفاده ميشود
۹ دارچين / جوز: اگر چه شيرين نيستند اما چيزي در آنها وجود دارند كه طعم تلخ را دلپذير ميكنند. ما آنها را در همه چيز، از پوره ميوه گرفته تا سبزيجات و سوپ ميريزيم. (پدر و مادرم دارچين را در قهوه ميريزند و واقعا ديگر احتياجي به شكر ندارند).
۱۰ ميوههاي خشك شيرين نشده: شما ميتوانيد ميوههاي خشك مانند زردآلو را با خيساندن در آب گرم يا آب سيب بازسازي كنيد. بعد از آن شما ميتوانيد آنها را با ميوه يا پوره سبزيجات يا در پخت و پز استفاده كنيد
۱۱ پختن سبزيجات: يك راه براي شيرين كردن سبزيجات، كباب كردن آنها است. آنها را خرد كنيد، با روغن زيتون مخلوط كنيد و در دماي ۳۷۵ درجه اجاق بپزيد. اين روش قند طبيعي آن را در ميآورد و شما را از علاقه كودكتان به آن شگفتزده خواهد كرد. سبزيجاتي مثل شلغم براي اين روش مناسباند
۱۲ روغن نارگيل: اين يكي از روشهاي مورد علاقه من براي شيرين كردن غذاها است. بر خلاف روغنهاي سرخكردني ديگر، روغن نارگيل طعماي خوشمزه دارد كه با پختن از بين نميرود. به علاوه سرشار از مواد مغذي است كه كودكتان به آن احتياج دارد.
بگذاريد تا يك راست برويم به سرغ اصل مطلب و شما را با تعدادي از شيرين كننده هاي طبيعي و منشاء شان آشنا كنيم.
استويا : اين شيرين كننده بدون كالري بوده و از گياه استويا يا شيرين برگ استخراج شده و ۳۰۰ برابر از ساكارز شيرين تر مي باشد. اريتريتول : اين تركيب نيز طبيعي و بدون كالري بوده و از تخمير گندم و نشاسته ذرت بدست مي آيد.
گزيليتول : اين ماده همانند اريتريول يك الكل قند بدون كالري است و به طور طبيعي در آلو، توت فرنگي، گل كلم و كدو تنبل ديده مي شود. شربت ياكون : اين شيرين كننده از ريشه هاي سطحي گياه ياكون استخراج مي شود و كمك شاياني به كاهش وزن مي كند.
عسل خام : احتمالاً عسل از جمله مشهورترين شيرين كننده هاي طبيعي است كه البته حاوي كالري بوده و رژيمي به حساب نمي آيد.
شربت آگاوه : اين تركيب يك سيروپ مايع بوده كه از برگ گياهان آگاوه آبي استخراج مي شود.
عصاره ميوه راهب : اين شيرين كننده نيز بدون كالري بوده و تأثيري بر سطح قند خون نمي گذارد. شكر خرما : اين تركيب نيز كاملاً طبيعي بوده و داراي خواص زيادي نيز مي باشد؛ با اين وجود حاوي كالري است و رژيمي نمي باشد. شربت افرا : همانطور كه از نام اين شيرين كننده مشخص است، از درخت افرا نشأت مي گيرد و كشور كانادا اصلي ترين توليد كننده آن مي باشد.
شكر نارگيل : اين شيرين كننده قهوه اي رنگ بوده، كاملاً سالم مي باشد و جايگزين مناسبي براي شكر سفيد به حساب مي آيد.
منبع : پرشين وي